Call us (03) 552 0621 or Email us info@architype.co.nz
Follow us:

Projects

Bathroom Pavilion

Seldom is the term ‘experience’ associated with an ablutions block, at least not in a positive sense. However, visitors to Farmers Corner are treated to just that. A latticework of exposed glulam beams is perched upon a series of appropriately clad Oamaru Stone fins, rotated 45 degrees to provide privacy between cubicles. Bravely located in front of an existing utilitarian retail and restaurant building, the new bathroom pavilion extends the entry axis centrally over a 4-metre-long communal vanity and out to the rural landscape beyond. A large fritted picture window within each cubicle provides the transient clientele an opportunity to interact with live alpaca while preparing for the journey ahead.

2020 Canterbury Architecture Awards – Commercial Architecture Winner

2020 NZ Timber Awards – Highly Commended

2019 NZ Commercial Projects Awards – Gold Award

2019 NZ Commercial Projects Awards – Value Award

 

Find out what Architype can do for you.

Get in Touch

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!